BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Zelf een Bitcoin exchange starten via de cloud

17 mei 2013 | Renger van Loon

Ambitieuze Bitcoin initiatieven schieten als paddestoelen uit de grond en beloven u gouden bergen.

Wil Bitcoin echt een succes worden, dan zullen er betrouwbare exchanges bij moeten komen. Mt. Gox is de grootste speler, die bevindt zich in Japan en pakt zo’n 80% van de Bitcoin transacties in dollars. Het aanbod zou zich moeten decentraliseren, om te voorkomen dat aanvallers zich makkelijk op één grote speler kunnen richten en zo de markt saboteren. Het bedrijf Bex.io wil die mogelijkheid heel dicht binnen handbereik brengen. Hun streven: dat u zelf zo’n Bitcoin exchange kunt opzetten, voor slechts een paar honderd dollar.

De ondernemers in Vancouver willen zo’n gedecentraliseerde voorziening aanbieden via de cloud. Iedereen kan dan een Bitcoin exchange beginnen. De techniek, inclusief hosting en software, wordt dan geregeld door hen.

Dit kan interessant zijn voor handelaren die zich op de grotere aantallen willen toeleggen. Het bedrijf heeft duidelijke ideeën over hoe ze hun dienst kunnen beschermen tegen aanvallen, hoe ze omgaan met een plotseling tekort op de markt en hoe ze het vertrouwen van vooral lokale markten willen winnen.

Ambitieuze bitcoin initiatieven schieten uit de grond en beloven u gouden bergen.
Ambitieuze Bitcoin initiatieven schieten uit de grond en beloven u gouden bergen.

De ambitieuze Bitcoin initiatieven schieten als paddestoelen uit de grond. Ook dit is typisch een gouden-bergen-idee dat misschien veel potentie in zich heeft, maar waarvan nog niets te toetsen valt. Het is slechts een aankondiging van Bex.io en alles draait op het winnen van vertrouwen voor een product dat zich nog zal moeten bewijzen. Je kunt je hier aanmelden om kans te maken op deelname in het beta-project.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet