BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Waarde Bitcoin zakt voorlopig tot 2000 dollar

26 mei 2017 | Renger van Loon

Koersval

Op 10 maart 2017 behaalde Bitcoin een all time high (ATH) met een stand van 1339 dollar op Bitfinex, waarna de prijs fors inzakte. Het was geen langdurige terugval, na twee weken had de koers zich goed herpakt en werd opnieuw een sterke koersstijging ingezet. Tijdelijk dieptepunt op Bitfinex was een stand van 888 dollar op 25 maart. Weinigen hadden gedacht dat de verlengde koersstijging zo sterk zou zijn, er leek geen plafond in zicht.

In de twee daaropvolgende maanden heeft de waarde van Bitcoin zich verdrievoudigd(!) naar een stand van 2690 dollar. Net aan het einde van Hemelvaartsdag begon de kentering van het langdurende hoogtepunt. Op de Chinese handelsplaatsen was het sentiment in die uren nog buitengewoon optimistisch. Op de handelsplaats OKCoin topte de prijs tot ruim 2900 dollar.

De eerste koersval blijft na een dag beperkt tot ongeveer 33%. Bitfinex viel terug tot 2007 dollar en krabbelde weer wat op. Hoe het er morgen uitziet is onzeker. Als je vannacht niet kan slapen, kijk dan gerust even wat de Chinezen doen, die zijn dan al wakker.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet