BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Uitzonderlijk koersverschil

26 januari 2014 | Renger van Loon

De koers van Bitcoin was de afgelopen weken nogal vlak, maar daar lijkt verandering in te komen. Vanmiddag piekte Mt.Gox, de Japanse Bitcoin handelsplaats, sinds twee weken weer boven de 1000 dollar. Opmerkelijk is dat de koers op Mt.Gox beduidend hoger staat ten opzichte van andere handelsplaatsen. Het verschil met BTC-e was zondagmiddag rond 16.15 uur ruim 200 dollar, met op Mt.Gox een stand van 1038 dollar en op BTC-e slechts 830 dollar. Een uitzonderlijk groot verschil van 25%.

Koersverschil van 200 dollar tussen BTC-e en Mt.Gox
Koersverschil van 200 dollar tussen BTC-e en Mt.Gox

Hoe gaat de komende week verlopen. Er wordt veel rumoer verwacht. Negatieve ontwikkelingen in de reguliere financiƫle wereld hebben in de regel een positieve impact op de koers van Bitcoin, denk aan de situatie in Cyprus vorig jaar. Nu spelen opnieuw twee angstige ontwikkelingen. Ten eerste vreest men voor een scherpe val van de aandelenkoersen die afgelopen maanden spectaculair zijn gestegen en ten tweede staat er een zeer grote Britse bank op omvallen. Nu hoeft dat beiden geen waarheid te worden, maar in roerige tijden en zeker als er een bankrun begint, dan zal de vraag naar bitcoins snel toenemen. Max Keiser ziet het al gebeuren.

Voor wie zijn geld wil stukslaan op altcoins: de nieuwste internet meme hype coin heet Kittehcoin (MEOW) en zal proberen Dogecoin (DOGE) de ogen uit te krabben. Die laatste kende ondanks zijn absurditeitsgehalte een ongekende toeloop.

Ik pak de popcorn vast.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet