BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Tussen hoop en vrees

20 november 2013 | Renger van Loon

De terugval in de koers van Bitcoin tekent zich sinds dinsdag grillig af. Bij de crash in april viel de koers terug naar de helft binnen 6 uur. Nu gebeurde dat in 33 uur. De top was dinsdagnacht om 2.00 uur net iets boven de 900 dollar, woensdag om 11.00 uur nog maar net boven de 450 dollar. Het is moeilijk om een patroon waar te nemen en daar iets uit op te maken. Tekenen van herstel zijn er, maar de oplevingen zijn kort. De markten bewegen zich tussen hoop en vrees. Kopers nemen een afwachtende houding aan en wachten op het juiste moment om weer in te stappen.

Voor degenen die zich willen verdiepen in analyse van koersgrafieken en trends, hier een uitleg over het herkennen van omkeermomenten voor de doe-het-zelf economen onder ons. Geavanceerde Bitcoin statistieken zie je hier. Bekijk ook een mooie uitleg (video) over candlestick charts (de rode en groene kaarsjes).

Doe geen dingen waar je spijt van krijgt, dus speculeer niet met geld dat je niet kunt missen.

Update 21-11 8:00 uur: Met een stand van 640 dollar tekent zich een curve af die lijkt op herstel, maar kan net zo goed de top van een ‘dead cat bounce‘ zijn. De lading van die term is zoals de onderbuik al aangeeft: “zelfs een dooie kat stuitert omhoog als hij van grote hoogte neerkomt”.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet