BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Trump en China zorgen voor zwaar weer

11 januari 2017 | Renger van Loon

Vlakte de koers de afgelopen dagen keurig af op 900 dollar, gaat het vanochtend alsnog ernstig mis. Alle grote handelsplaatsen schoten zwaar in de min, met China voorop. De koersval zette gestaag door tot 755 op Bitstamp in de vroege avond, met een snelle bounce naar 825 om 20.30 uur.

Vandaag stond in teken van ernstige aantijgingen aan het adres van de president-elect van de Verenigde Staten, Donald Trump. Politieke onrust waarbij zelfs zijn inauguratie als president ter discussie staat. Normaal gedijt Bitcoin goed op politieke onrust, maar dit keer versterkt het niet het vertrouwen van de kopers. De grote kopende massa zit in China, maar daar was er ook slecht nieuws vandaag dat voor onrust zorgde. De grote ongecontroleerde stroom van geld via Bitcoin zet de overheid aan tot actie. De Chinese centrale bank wil meer toezicht op de grote Bitcoin exchanges zoals BTCC, Huobi en OKCoin, met name op witwas praktijken en uitgaande geldstromen naar vreemde mogendheden. Handelsplaatsen moeten zich aanpassen, maar wat dat gaat betekenen is nog onzeker.

Was 750-800 nog een mooie ondergrens om in te kopen een week geleden en kon je winst maken in het kortdaagse herstel, voor nu lijkt het geen stabiele bodem.

 

Ledger Nano S - The secure hardware wallet