BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Max doet een muntje

01 februari 2014 | Renger van Loon

http://youtu.be/F3Gzpd5m3OE?t=15m30s

Misschien heeft u hem al eens gezien: Max Keiser. De neurotische verslaggever die met zijn Keiser Report op RT verslag doet vanuit Londen over de financiële wereld en in het bijzonder over digitale valuta. Met een vermogen van minstens 20.000 BTC is hij niet bepaald onbemiddeld te noemen en met zo’n aantal ben je natuurlijk pro Bitcoin. In zijn ludieke verslaggeving rekent hij snoeihard af met het establishment, de frauduleuze bankwereld en de gedoemde effecten- en valutamarkten. Daarbij schroomt hij geen persoonlijke aanvallen en woede uitbarstingen (al dan niet fraai geacteerd).

Max heeft een groot publiek. Max heeft invloed. Max lanceert nu ook een alternatieve cryptocurrency (altcoin) en noemt het zonder enig gezond gebrek aan ijdelheid: MaxCoin. De lancering is op 5 februari, dan komt de MaxCoin wallet beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. De eerste markt die zich heeft aangemeld voor het verhandelen van de nieuwe virtuele munt is Coins-e.com.

Max gunt ons een eerlijke start, want er wordt niet aan pre-mining gedaan. Encryptie? Geen SHA-256 zoals Bitcoin, geen Scrypt zoals Litecoin, maar Keccak (SHA-3). Met iedere 30 seconden een nieuw block. Mining kan dus voorlopig gewoon met de processor (CPU) gedaan worden op de pc en later wellicht ook met grafische kaart (GPU).

Dus stel het alarm maar vast in voor woensdag 5 februari. Om 20.30 uur Nederlandse tijd is de lancering. Hier nog een leuke tip om gratis met veel rekenkracht maxcoins te gaan minen.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet