BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Houdt Bitcoin voorlopig zijn recordhoogte?

08 november 2013 | Renger van Loon

Ook vandaag kon het niet op voor Bitcoin. De virtuele munt heeft afgelopen woensdag moeiteloos zijn oude record verbroken, daarna zijn stijgende lijn aangehouden en piekt nu op 358 dollar. De grafiek wordt steiler, wat een teken aan de wand is. Want wat zo spectaculair omhoog gaat zal hard omlaag komen, zegt de handelswijsheid. Moeten we rekenen op een terugval als in april, waarin de koers in enkele uren halveert? Dat is aannemelijk, maar niet vanzelfsprekend.

De vraag is buitengewoon groot en er is volume, dus de gekte gaat misschien nog even door. Een ander scenario is dat de koers enkele tientallen procenten terugvalt en dan direct weer klimt. Zo’n schommeling kan een tijd aanhouden en geleidelijk afzwakken, om vervolgens op een rustiger gecorrigeerd niveau uit te komen. Typerend als de handel schommelt tussen hoop en vrees, en dan uitvloeit in een periode van bezinning.

Sterke koersstijging hield deze week na record aan
Sterke koersstijging hield deze week na record aan

Gezien de tendens en de ongeremde koopkracht van China lijkt het aannemelijk dat de stijgende trend als een zaagtandmotief naar boven blijft gaan zolang die ruimte er is. Momenteel heeft BTChina met 26% het grootste marktaandeel als Bitcoin wisseldienst. Op een dag als vandaag gaat er 809.000 BTC met een waarde van 1 miljard yuan in om, ofwel 170 miljoen dollar. Bitcoin is absoluut geen grap meer, ook al blijven conservatieve financiƫle experts kritisch.

Zet de BTC stijging in het weekend onverminderd door, dan ziet het er goed uit voor de komende week. Litcoin is deze week sterk meegekomen, maar lijkt nu eind van de week even een dipje te hebben. De verhouding LTC/BTC loopt iets terug vanwege de onverminderde kracht van Bitcoin.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet