BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Geen opnames mogelijk bij Mt.Gox

08 februari 2014 | Renger van Loon

De Bitcoin handelsplaats Mt.Gox laat in een verklaring weten dat er enkele dagen geen opnames mogelijk zijn. Nu was het al maandenlang erg moeilijk om opnames te doen in reguliere valuta. Als je Bitcoins terug wilde ruilen voor geld, dan moest je weken wachten voor het op je bankrekening werd bijgeschreven. Nu is het zelfs niet mogelijk om je bitcoins terug te halen naar je wallet op de pc. Hoe lang dit zal duren is onbekend. Maandag wordt er een nieuwe stand van zaken gegeven.

Ondertussen is de koers van Mt.Gox fors omlaag gegaan, van maar liefst 930 dollar op woensdag naar 650 dollar op het dieptepunt van zaterdag. Twee weken geleden viel het juist op dat de koers van Mt.Gox ruim 25% hoger was dan andere handelsplaatsen zoals Bitstamp en BTC-e, nu staat Mt.Gox daar ruim onder. Het is bijzonder vervelend dat Mt.Gox vrij laat met de verklaring komt, terwijl gebruikers al sinds woensdag problemen ondervinden met Bitcoin opnames (BTC withdrawals).

Mt.Gox lijkt ten onder te gaan aan haar eigen succes. Vorig jaar werden al vergaande aanpassingen van het platform beloofd, zoals de Midas trading engine en het ondersteunen van meerdere altcoins. Loze beloften tot nu toe. Hopelijk komt er snel een oplossing. Ondertussen profiteren handelaren van de lagere Bitcoin koers.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet