BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

BitPay wordt belangrijke concurrent voor creditcards

20 mei 2014 | Renger van Loon

Creditcards

BitPay, een Amerikaanse Bitcoin handelaar en betaaldienst, gaat de strijd aan met de creditcardaanbieders. “Op een dag zullen deze spelers niet meer om Bitcoin heen kunnen”, aldus Stephen Pair, de Chief Technology Officer (CTO) van BitPay.

De creditcard is uitgevonden in de jaren ’50 en is niet meer geschikt voor het moderne betalingsverkeer via internet. Het betaalmiddel is dermate fraudegevoelig dat de noodzaak voor een veilig alternatief voor internetbetalingen steeds groter wordt. Je zou het wiel opnieuw kunnen uitvinden of concluderen dat Bitcoin al een uitermate geschikte kandidaat is.

Grootste uitdaging zit in de acceptatie door gebruikers. Het grote publiek is nog erg sceptisch ten opzichte van digitale valuta. Grote bedrijven zullen het voortouw moeten nemen en het vertrouwen moeten uitdragen. Bedrijven als WordPress en TigerDirect hebben Bitcoin inmiddels omarmt met de betaaldienst van BitPay. Bitcoin is veelbelovend, maar bedrijven wachten nog steeds op het overtuigende vuurwerk met een toepassing die het betalingsverkeer wereldwijd zal veranderen.

Stephen Pair gaf onlangs een interview aan CNBC, waarin hij zijn visie uiteenzet. BitPay slaagde er onlangs in een startkapitaal van 30 miljoen dollar te verzamelen met de steun van innovatieve technologiebedrijven achter zich. Deze financiering werd op 13 mei aangekondigd, met grote namen als Richard Branson, bekend van Virgin, Peter Thiel, mede-oprichter van PayPal, en Jerry Yang, oprichter van Yahoo.

Ontwikkelingen in deze richting kunnen een hefboom effect hebben op Bitcoin. Dat is hard nodig na alle negatieve berichtgeving waar het betaalmiddel zelf eigenlijk geen oorzaak van is. De technologie biedt ongekende mogelijkheden, maar een toegankelijke, universele toepassing in het betalingsverkeer zal het moeten bewijzen.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet