BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Bitcoin conferentie in Las Vegas

13 december 2013 | Renger van Loon

Deze week werd er in Las Vegas de Inside Bitcoins conferentie gehouden, waar invloedrijke sprekers aanwezig waren, zoals Bobby Lee, de mede-oprichter van BTCChina, de grootste Bitcoin handelsplaats ter wereld. De afgelopen week had Bitcoin behoorlijk last van de negatieve berichtgeving uit China. De Chinese overheid wil voorkomen dat geld ongezien wegvloeit uit de groeiende economie en ondernam daar stappen tegen, wat zorgde voor een forse koersval. De kou lijkt nu weer uit de lucht. Op BTCChina wordt voortaan aan gebruikers gevraagd om zich te legitimeren, wat op zich heel normaal is voor een handelsplaats van die omvang. Een algeheel verbod op Bitcoin is er niet gekomen, wel de nodige waarschuwingen vanwege de hevige koersschommelingen. De ongebreidelde kooplust van de Chinezen lijkt daarmee wat afgezwakt, maar is zeker niet gestopt. Bobby Lee kon melden dat het verhandelde volume op BTCChina de afgelopen 2 maanden maar liefst 10 maal zo groot is geworden. Er wordt nu dagelijks 150.000 BTC verhandeld, tegen de huidige koers is dat ruim 135 miljoen dollar per dag.

Het Oosten blijft dus een sterke motor in de groei van Bitcoin, zeker nu ook India wil aanhaken, een land met 1,24 miljard inwoners waar de jeugd zich wil ontworstelen aan de armoede. Voor morgen is er een conferentie gepland in Bangalore.

Bitcoin en Litecoin zijn momenteel wat stabieler, respectievelijk boven de 900 en 30 euro. Ondertussen gonst het van de geruchten, die voor nieuwe koersrecords kunnen zorgen. Voor het nieuwe jaar worden grote dingen verwacht, waaronder een forse investering vanuit Wall Street.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet