BITkoers
Bitcoin koers, nieuws en achtergronden
BTC/USD
$-
BTC/EUR €-

Bitcoin ASIC mining hardware op USB-stick

13 mei 2013 | Renger van Loon

Bitcoin ASIC miner USB stick prototype

Het brute rekenwerk voor Bitcoin mining gaat momenteel het snelst met ASIC hardware, opgebouwd rond een chip die specifiek voor deze taak is ontworpen. Meestal worden ze in een systeemkast geleverd, maar er zijn al prototypes te zien van heel kleine ASIC miners die op een USB-stick passen.

Op het forum van Bitcointalk.org wordt gesproken over de productie van zo’n USB ASIC miner die 300 MHash per seconde haalt. Dat laat zich vergelijken met de capaciteit een redelijk snelle AMD ATI Radeon videokaart, alleen verbruik je daar veel stroom mee, de USB miner gebruikt de stroom op de USB poort.

Bitcoin ASIC miner USB stick prototype
Bitcoin ASIC miner USB stick prototype

De prijs die ze er voor in gedachten hebben is 1,99 BTC per stuk. Dat is een flinke duit en daar komt bij dat je er minimaal 300 moet afnemen. Daar koop je een flinke videokaart voor die dezelfde verwerkingssnelheid kan halen. Voor pakweg 1 BTC meer heb je het Butterfly Labs instapmodel, en die is 17 keer sneller. Leuk hebbedingetje is het wel, maar wil het gretig aftrek vinden dan zal het een Chinees massaproduct moeten worden. En, je weet het maar nooit, het zou nog wel eens een hele grote scam kunnen zijn.

Via The Genesis Block

Ledger Nano S - The secure hardware wallet